Waarvoor is een handbrace geschikt?


Een handbrace wordt veel gedragen tijdens dagelijkse of sportieve activiteiten. De brace ondersteund de hand waar nodig. Op deze manier bevordert het herstel en ervaart u minder klachten.

Wanneer een handbrace gebruiken?

Een handbrace of handbandage is een band die je om je hand draagt voor extra ondersteuning. Een handspalk is een stevig onderdeel van sommige handbraces dat ervoor zorgt dat je hand of pols tijdens het bewegen verstevigd wordt. Doordat je hand gefixeerd wordt, kan hij niet meer in de pijnlijke of belastende positie terecht komen. Zo kunt u tijdens de nacht goed doorslapen zonder last te krijgen van uw pols.

Voorkomt klachten

Je kunt een handbrace gebruiken om klachten te voorkomen of te verminderen. Werk je bijvoorbeeld veel met je handen kan kunnen er vaak snel handklachten ontstaan.  Op deze manier kan de handbrace ervoor zorgen dat de klachten worden voorkomen. De handbrace zorgt ervoor dat je hand extra ondersteuning krijgt. Een handbrace kan ook gebruikt worden om herstel te bevorderen, bijvoorbeeld na een botbreuk of spierblessure. Door de brace wordt je hand ontlast, wat een voorspoedig herstel ondersteunt.

Reuma handschoenen Pro Orthic

Handbraces bij artrose

Een handbrace is erg goed geschikt bij klachten bij aandoeningen als bijvoorbeeld artrose. De brace helpt op deze manier een handje door extra ondersteuning te beiden. Bij artrose ontstaat er een soort stijfheid in de hand. Gedurende het bewegen in de uren zal de pijn verergeren. Een handbrace helpt het bewegen te verminderen waardoor de pols rust krijgt en u minder pijn ervaart.

Artrose kan niet genezen worden wel kan de brace van een brace er voorzorgen dat de pijn minder wordt en de zwelling afneemt.

Is een handbrace te gebruiken bij Carpaal Tunnel Syndroom?

Carpaal Tunnel Syndroom is een beknelling van een zenuw in de pols. Een beknelling van een zenuw in het polsgewricht kan zeer vervelend en pijnlijk zijn. Vaak zijn het tintelingen en krachtverlies van de vingers. Dit kan voor een dof gevoel zorgen. Door het dragen van een handbrace wordt de hand in een en dezelfde houding gehouden op deze manier versnelt het herstelproces.

Handbrace voor links

Een handbrace komen voor in links en rechts vaak kunt u dit selecteren bij de maat tabel. Voor linkshandige zijn er vaak geen andere braces. De brace is vaak universeel de maat past zowel links als rechtshandigen.

Handbraces op maat

Een siliconen pols brace wordt gemaakt op maat. De siliconen brace is soepel en met een versteviging daar waar nodig is. De orthopeed meet de desbetreffende hand op maakt een ontwerp voor een oplossing voor de blessure. Ook kan er een gips afdruk worden gemaakt van uw hand. Op deze manier wordt de brace precies naar uw hand gemaakt. De kleur en eventueel print kunt u zelf kiezen.

Tijdsduur maken van een brace

Het maken van een polsbrace duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Tijdens deze afspraak past u de brace door en kunnen er eventueel aanpassingen gemaakt worden voor een beter comfort.

 

Waarvoor is een pols hand brace geschikt?

Tijdens het hebben van een chronische aandoening aan de vingers of hand- polsgewricht, zoals artrose, carpaal tunnel syndroom of reuma kunnen ervoor zorgen dat u een hulpmiddel nodig heeft. Dit gebeurt bijvoorbeeld om een gewricht te corrigeren. Bepaalde bewegingen onmogelijk te maken of om vrijer te kunnen bewegen.

De polsbrace wordt vaak gebruikt bij de volgende blessures.

  • Instabiliteit klachten
  • Overbelasting klachten
  • Pijnlijke gewrichten
  • Artrose
  • Reuma
  • Krampen
  • Dwangstanden
  • Wonden/ pijn aan de huid

Zilveren handbrace

Een silversplint kan uw hand, pols en of vingers corrigeren, stabiliseren of immobiliseren. Tegelijkertijd is het een prachtig sieraad. Een zilverorthese maakt door het dragen met een open structuur het dragen een stuk gemakkelijker en prettiger. Een zilveren sieraad brace is geheel gemaakt van 925 zilver, een hypoallergeen materiaal.  Het bevat dus geen Nichol waar veel mensen een allergische reactie van kunnen krijgen.

Geeft sturing aan bewegingen

Een silversplint geeft sturing aan bewegingen, heffen beperkingen zo goed mogelijk op of geeft deze juist terug. Dit type brace kan zeer goed ondersteunen bij pols en handaandoeningen tegen gevolgen van bijvoorbeeld, reuma, artrose, hypermobiliteit, MS of een van de andere spieraandoeningen.

Voordelen zilveren brace

Het voordeel van een zilveren brace in plaats van een andere brace. Een voordeel van zilver is dat het opzichte van andere materialen een zeer duurzaam materiaal is ook is zilver waterbestendig en daardoor gemakkelijk in onderhoud. De open structuur van de brace zorgt voor zo min mogelijk “in de weg” zitten van de brace. Het is te vergelijken met het dragen van een armband. Tijdens de afwerking kunnen er persoonlijk voorkeuren worden aangegeven. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen glanzend of mat zilver.

Handbrace voor reuma

Reuma komt voor in veel verschillende leeftijdsgroepen. Het is de meest voorkomende aandoening in gewrichten. Reuma is een verzamelnaam voor ongeveer 120 verschillende chronische aandoeningen. In de volksmond wordt het reuma of reumatoïde artritis genoemd. Reuma veroorzaakt stijfheid en pijn in spieren gewrichten en of pezen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is reuma geen erfelijk ziekte.

Reuma behandelen met een brace

Hoe reuma daar werkelijk ontstaat in niet bekend. Reuma is een auto-immuun ziekte. Om het lichaam te beschermen tegen ziekte maakt het lichaam antistoffen aan. Bij een auto immuunziekte is het dat de antistoffen die het lichaam aanmaakt. Zich tegen het eigen lichaam gaan verweren.

Dit komt veel voor in het weefsel binnen de hand op deze manier ontstaat de pijn. Het dragen van een polsbrace kan deze pijn verlichten. De pijn kan worden verlicht door het dragen van een reuma handschoen. Deze handschoen geeft druk kan de punten waar er pijn ontstaat door de compressie verlicht het de pijn. Een pols of hand brace is zeer effectief voor mensen met reuma in de handen en polsen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.